[Homiliarii in evangelia pars aestiva (Ende fehlt)] - Beda Heiliger 672-735; Augustinus, Aurelius Heiliger 354-430 (Homiliarium - Biblioteca Apostolica Vaticana, Pal. lat. 429)
Sommerteil (Temporale, Ostersamstag bis vor den 1. Advent, vereint mit Sanctorale, SS. Philippi et Jacobi bis Vigilia S. Andreae, gefolgt 141r-143r vom Commune sanctorum) eines Homiliars mit aus patristischer Literatur zusammengestellten Predigten zu jeweils vorangestellten Evangelienlektionen (vgl. →BAV, Pal. lat. 428; für eine Aufzählung aller Stücke s. STEVENSON 1886 u. EHRENSBERGER 1897); am Ende Text- aufgrund von Blattverlust – 1v ">In vigilia pasche, lect[io] evangelii secv[ndvm Mathe]v[m]<. >In illo tempore: uespere sabbati< >que lucescit in primam sabbati venit Maria Magda<lena et altera Maria uidere sepulchrum ... et sedebat super eum (Mt 28,1-2), et reliqua. >Om[e]l[i]a [ve]n[e]ra[bilis Be]de p[resbyteri de e]adem lectione<. >Uigilias nobis hvivs sacratissimæ noctis< sicut ex lectione euangelica, fratres karissimi, audiuimus ... (5v) ipse nos ad mansionem supernę pacis quam ante saecula promisit inducat; qui uiuit et regnat cum patre in unitate spiritus sancti Deus per omnia saecula saeculorum, amen (Beda hom. evang. II,7). >De die sancto, lectio sancti euangelii secundum Lvcam<. >In illo tempore<: vna sabbati ualde diluculo uenerunt mulieres ad monumentum ... non inuenerunt corpus Domini Iesu (Lc 24,1-3), et reliqua. >Omelia Bedę<. >Aperta< nobis est, fratres, de resurrectione Domini et redemptoris nostri lectio recitata ... (9r) ad beatę resurrectionis tribuat gaudia peruenire Iesus Christus Dominus noster; qui uiuit et regnat (durchgestrichen: Deus) in unitate spiritus sancti Deus per omnia saecula saeculorum, >amen< (Beda hom. evang. II,10). >Feria III paschae<, lectio sancti (sic) secvndvm Lvcam<. >In< illo tempore: stetit Iesus in medio discipulorum suorum et dixit eis: pax uobis ... (9v) quia ipse sum ego (Lc 24,36-39). >Omelia uenerabilis Bede presbyteri de [e]adem lectione<. >Gloriam sve< resurrectionis Dominus et redemptor noster paulatim discipulis et per incrementvm temporis ostendit ... (13r ) ministrarent cooperante ipso mediatore Dei et homnum homine Iesu Christo; qui uiuit et regnat cum patre in unitate spiritus sancti Deus per omnia saecula sęculorum, amen (Beda hom. evang. II,9) ... (33v) >In natale sanctorum apostolorvm Philipi et Iacobi < ... (59r) >Dominica IIII post octavas pentecostes< ... (134r) >Dominica XXII, lectio sancti evangelii secvndvm Mathevm< ... (135r-137v folgen zwei Predigten ohne Tageszuweisung) ... (137v) >Vigilia Andreę apostoli, lectio secvndvm Iohannem<. >In illo tempore: stabat Iohannes et ex discipvlis< eius duo ... et secuti sunt Iesum (Io 1,35-37). >Omelia venerabilis Bedę presbyteri<. Tanta ac talis est scripturę diuinę sublimitas, ut non solum uerba quę a sanctis ... (141r) Quod ipse nobis praestare dignetur qui est promittere dignatus Iesus Christus Deus et Dominus noster; qui uiuit et regnat cum patre in unitate spiritus sancti Deus per omnia saecula saeculorum, amen (Beda hom. evang. I,16). >In natale apostolorum, lectio sancti evangelii secvndvm Iohannem<. >In illo tempore: dixit< Iesus discipulis suis: ego sum uitis uera ... ut fructum plus adferat (Io 15,1-2), et reliqua. >Omelia Avgvstini episcopi<. Iste locus euangelicus, fratres, ubi dicit se Dominus uitem et discipulos suos palmites ... (142v) locutus sum uobis (Aug. in Io 80). Uitem se dixit esse Iesus ... (143v) quia sic insunt eis, ut non maneant in eis, ad hoc tenentur ab eis, ut iudicent ex eis (Aug. in Io 81). >De ap[osto]li[s], l[ectio sancti evangelii secundum] Io[hannem]. >In illo tempore<: dixit Iesus discipulis suis: hęc mando uobis, ut diligatis inuicem (Io 15,17), et reliqua. (Rubrik nicht lesbar; STEVENSON 1886 u. EHRENSBERGER 1897 lesen „Bede“). In lectione euangelica quę hanc antecedit dixerat Dominus: non uos me elegistis, sed ego ... per hoc intellegere debemus hunc esse fructum nostrum de quo ait: ego uos elegi, ut eatis et fruct[um] afferatis et fruc[tus]" // (Aug. in Io 87,1)