[Homiliarii in evangelia pars hiemalis] - Augustinus, Aurelius Heiliger 354-430; Johannes Chrysostomus 344-407; Gregor I. Papst 542-604; Beda Heiliger 672-735; Leo I. Papst 400-461 (Homiliarium - Biblioteca Apostolica Vaticana, Pal. lat. 428)
Winterteil (Temporale vom 1. Advent bis Ostersamstag) eines Homiliars mit aus patristischer Literatur zusammengestellten Predigten zu jeweils vorangestellten Evangelienlektionen, Nennung der jeweiligen Festtage erst ab 52v Weihnachtsoktav bzw. Neujahr (vgl. →BAV, Pal. lat. 429; für eine Aufzählung aller Stücke s. STEVENSON 1886 u. EHRENSBERGER 1897) – 1r ">Lectio sancti evangelii secvndvm Iohannem. In illo tempore<: >cvm< subleuasset oculos Iesus ... ut manducent hi (Io 6,5), et reliqua. >Omelia beati Avgvstini episcopi de eadem lectione<. Miracula quę fecit Dominus noster Iesus Christus sunt quidem diuina opera et ad intellegendum ... (2v) quia ergo uidimus, quia laudauimus, legamus et intellegamus (Aug. in Io 24,1-2). (3r) >Lectio sancti evangelii secvndvm Mathevm<. >In< illo tempore: cum adpropinquasset Iesus Hierosolymis et uenisset Bethfage ad montem Oliveti (Mt 21,1), et reliqua. >Omelia beati Iohannis episcopi de eadem lectione<. >Pv<to, res ipsa exigit, ut quęramus, frequenter quidem Iesus uenit in Hierusalem, sicut Iohannes testatur ... (5r) nam patientia inrationabilis onerifera ęstimatur (ex [Ps.-Chrysost.] op. imperf. in Mt 37). >Lectio sancti evangelii secvndvm Lvcam<. >In< illo tempore: dixit Iesus discipulis suis: erunt signa in sole ... quę superuenient uniuerso orbi (Lc 21,25-26), et reliqua. >Omelia Gregorii papae de eadem lectione<. >Dominvs< ac redemptor noster paratos nos inuenire desiderans senescentem mundum (5v) quę mala sequantur denuntiat ... (7v) amicus esse sęculi huius, inimicus Dei constituitur (Greg. M. in evang. 1,1-3) ... (52v) >Octava Domini, secvndvm Lvcam< ... (101v) >In cena Domini, secvndvm Iohannem<. (ausradiert: >In< illo tempore). Ante diem festum paschę sciens Iesus ... in finem dilexit eos (Io 13,1), et reliqua. >Omelia Bedae presbyteri de eadem lectione<. Scripturus euangelista Iohannes memorabile illud Domini ministerium ... (104v) sed etiam eiusdem passionis exemplis confirmare dignatus est (ex Beda hom. evang. II,5). >In parasceve, sermo Leonis papae<. >Decvrsis, dilectissimi<, sermone proximo his quę ad conpręhensionem Domini pręcesserunt ... (107v) quia scilicet dignus esset hoc obprobrio (korrigiert aus obprobriu) cui gloria in ignominiam uerteretur (Leo M. serm. 59,1-4). >In vigilia paschae, Mathevm<. >In< illo tempore: uespere sabbati quę lucescit in primam sabbati uenit Maria Magdalena et altera Maria uidere sepulchrum (Mt 28,1), et reliqua. >Omelia venerabilis Bedę presbyteri de lectione<. Uigilias nobis huius sacratissimę noctis sicut ex lectione euangelica, fratres karissimi, audiuimus ... (111r) concutienda ad penitentiam ac saluberrimo pauore permota ad uitam sublimando (sic) perpetuam (ex Beda hom. evang. II,7)."