1r >Incipit liber primus sancti Augustini de Genesi ad litteram< - Augustinus, Aurelius, Heiliger 354-430 (Augustinus - Bodleian Library Oxford, MS. Laud. misc. 141)
zur Einordnung dieser Hs. in die Textüberlieferung s. GORMAN 1982, S. 244 u. GORMAN 1987; Text- aufgrund von Blattverlust zwischen Bll. 150 u. 151 – 1r ">Incipit liber primus sancti Augustini de Genesi ad litteram<. >Omnis diuina scriptura bipertita est< secundum id quod Dominus significat dicens scribam ... (150v) corporum spiritus ueris corporibus // (Aug. gen. ad. litt. I,1-XII,23). (151r) // [corpora]liter factum esse narravit ... (155r) iam uniuer[su]m hoc opus quod duodecim uoluminibus continetur, isto tandem [fi]ne concludimus, amen (gen. ad. litt. XII,27-37)."