Een door God geschonken gave: Luthers erfenis in de Nederlandse protestantse kerkmuziek - Boon, E. P.; Hart, Sebastiaan 't; Houkes, Annemarie (Jaarboek voor de geschiedenis van het Nederlands protestantisme na 1800, 2017)
Artikelen over de invloed van Luther op de Nederlandse protestantse kerkmuziek